Filters voor Houtbewerking Houtverwerking Houtindustrie

Houtbewerking Houtverwerking Houtindustrie

In de houtindustrie, houtbewerking en houtverwerking is filtratie van groot belang voor het handhaven van schone lucht, een gezonde en veilige werkomgeving en t.b.v. het behoud van de apparatuur.

Het belang van filtratie in houtbewerking & houtverwerking

Het toepassen van filters in de houtbewerking en houtverwerking is van groot belang, vanwege:

  • Bij het be- en verwerken van hout ontstaan grote hoeveelheden stof. Filtratie helpt bij het verwijderen van de zeer fijne stofdeeltjes uit de lucht, waardoor er een verbetering van de luchtkwaliteit optreedt en er een gezondere werkomgeving ontstaat.
  • Het zeer fijne houtstof kan schade toebrengen aan machines en apparatuur. De toepassing van filters helpt bij het beschermen hiervan.
  • Stofemissie is ook van groot belang en dan met name het minimaliseren hiervan. Middels het toepassen van filters worden stofdeeltjes in de buitenlucht verminderd, wat bijdraagt aan milieubescherming en het naleven van de gestelde regelgeving.

Veel toegepaste filters in de houtbewerking, houtverwerking en houtindustrie

Filter op maat nodig?

Bij European Airfilter Group | EAG-Filters hebben wij een grote hoeveelheid aan filters op voorraad liggen. Naast het leveren van ‘standaard’ filters zijn wij ook zeer flexibel in het fabriceren van zogenaamde ‘custom made’ filters, oftewel speciaal op maat gefabriceerde filters. U moet hierbij denken aan afwijkende afmetingen, bewerkingen, filtermedia, etc.

Offerte aanvragen