Filterzeven en filterzakken

Filterzeven en filterzakken

European Airfilter Group levert filterzeven en filterzakken in vele uitvoeringen en maten, passend en overeenkomstig vele merken en fabrikaten.

Filterzeven en filterzakken zijn gemaakt van polyamide monofilament (Nylon) en naaldvilt, zijn duurzaam en perfect geschikt voor het filteren van vloeistoffen. Ze worden voornamelijk gebruikt in industriële toepassingen, zoals bij de productie van verven, vernissen, cosmetica, voedingsmiddelen en farmaceutische producten, maar ook in filtratiesystemen waar geen filterbehuizing beschikbaar is of het ombouwen van filtratie-eenheden te duur zou zijn. Onze filterzeven en -zakken zijn zeer flexibel en veelzijdig inzetbaar. Door het filament door warmte te fixeren, is de maaswijdte voor elk type zak duidelijk gedefinieerd, zodat u de exacte maat kunt kiezen, afhankelijk van de deeltjesgrootte die u eruit moet filteren. Onze zeven en zakken zijn verkrijgbaar in rechthoekige of ronde vormen, met een naadband voor stabiliteit en een trekkoord voor eenvoudige installatie.

Filtermedia

  • Polyamide mesh monofilament (Nylon) zeefgaas
  • Polyester mesh monofilament zeefgaas
  • Polypropyleen mesh monofilament zeefgaas
  • Polyamide Carbon mesh monofilament (Nylon) zeefgaas (antistatisch)
  • Polyamide naaldvilt (Nylon)
  • Polyester naaldvilt
  • Polypropyleen naaldvilt
  • Nomex naaldvilt
  • PTFE mesh monofilament zeefgaas

Flexibel toe te passen

Filterzeven en filterzakken zijn gemaakt van monofilament textiel en zijn uitstekend geschikt voor het filteren van vaste deeltjes. Dankzij het trekkoord dat in de opening van elke zeef of zak is ingenaaid, kunnen ze snel en eenvoudig worden geïnstalleerd, zonder dat er gereedschap nodig is. Zeefzakken kunnen bij elke productwissel snel en eenvoudig worden vervangen. Onze grote keuze aan verschillende maaswijdten zorgt voor hoge stroomsnelheden en veelzijdigheid. Wij bieden ook op maat gemaakte zeefzakken voor uw behoeften in elke maat, vorm en hoeveelheid.

Naaldvilt filterzakken voor dieptefiltratie

Naaldvilt filterzakken zijn ideaal voor het filtreren van gelatineuze deeltjes. Deze zakken kunnen slechts één keer worden gebruikt, omdat de deeltjes vast komen te zitten in het vilt, dat niet gereinigd kan worden.

Filterzeven en -zakken voor het filtreren van levensmiddelen

Hoge kwaliteit en veiligheid zijn van het grootste belang. Voor gebruik in de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie bieden wij zeefzakken met conformiteitsverklaring aan. Deze zeven en zakken zijn vervaardig in overeenstemming met de EU-regelgeving 1935/2004 en 10/2011.

Dubbellaagse zeefzakken voor exacte resultaten door dieptefiltratie

Dubbellaagse zeefzakken zijn de juiste keuze voor toepassingen die meer dan één filter laag, een ondersteunend medium of het filteren van zowel vaste als gelatineuze deeltjes, vereisen. Waar reguliere filters niet voldoende zijn, zorgen dubbellaagse zeefzakken dankzij dieptefiltering voor overtuigende resultaten.

Antistatische zeefzakken voor het verminderen van elektrische ontladingen

Antistatische filterzeven worden gebruikt voor het filteren van materialen die elektrostatisch geladen zijn. De elektrisch geleidende strengen die in het filtergaas zijn ingenaaid, voorkomen op betrouwbare wijze elektrische ontladingen. Het gaas verstopt niet en de kans op ontlading (vonken) wordt verkleind. Vergeleken met metalen filters kunnen polyamidevezels op een grote verscheidenheid aan manieren worden verwerkt.

Filterzeven met ronde bodem (ook verkrijgbaar als U- of V-vorm)

Standaard filterzeven en -zakken eindigen in een platte naad. Zeefzakken met ronde bodem bieden een alternatief dat meer filteroppervlak biedt (beschikbaar voor zakken met een diameter vanaf 5 cm). Op aanvraag kunnen wij ook zeefzakken met U- of V-vormige (taps toelopende) naden vervaardigen.

Afmetingen

Op aanvraag.

Filter op maat nodig?

Bij European Airfilter Group | EAG-Filters hebben wij een grote hoeveelheid aan filters op voorraad liggen. Naast het leveren van ‘standaard’ filters zijn wij ook zeer flexibel in het fabriceren van zogenaamde ‘custom made’ filters, oftewel speciaal op maat gefabriceerde filters. U moet hierbij denken aan afwijkende afmetingen, bewerkingen, filtermedia, etc.

Offerte aanvragen