• Groot leveringsprogramma
  • Standaard Filters
  • Niet Standaard Filters
  • Custom made

PPI FILTERSCHUIM | PPI FOAM

Voor PPI FILTERSCHUIM/FOAM bent u bij ons aan het JUISTE ADRES!!


European Airfilter Group
 levert PPI Filterschuim in twee soorten, te weten de zwarte variant en de blauwe variant.

De zwarte variant wordt toegepast om lucht te filtreren, de blauwe variant wordt gebruikt bij het filtreren van water.

Het materiaal is lichtgewicht en heeft een open celstructuur dat afhankelijk van het PPI (Poriën Per Inch) kan variëren van fijncellig tot heel grof, al naar gelang de gewenste toepassing.

Een hogere PPI waarde heeft een dichtere structuur dan een lagere PPI waarde. Hoe dichter de structuur, hoe beter de filtrerende werking.

Afhankelijk van de toepassing en de manier van montage kan gekozen worden voor een flexibel doek of voor een hardschuim zelfdragend doek.
Zwart PPI Filterschuim


Dit zwarte materiaal heeft een homogene celstructuur, geijkte celgrootte en een driedimensionaal netwerk. Dit maakt het ideaal voor filtratie van lucht en het tegenhouden van vuildeeltjes. Het is bestand tegen contact met water, brandstof, reinigingsmiddelen, minerale olie en vetten. 

De filters beschikken of filterklasse ISO COARSE (G1, G2, G3), afhankelijk van de PPI waarde.

Blauw PPI Filterschuim

Dit blauwe filterschuim heeft een homogene celstructuur, geijkte celgrootte en een driedimensionaal netwerk. Dit zorgt ervoor dat het ideaal is voor mechanische en biologische waterfiltratie. Bij mechanische reiniging is het de meest schone, snelle en simpele oplossing. Het zal ervoor zorgen dat ongewenste deeltjes uit het water gefiltreerd worden. De meest voorkomende toepassingen van dit filterschuim zijn het filtreren van vijver water en aquaria. In vijvers en aquaria zorgt dit materiaal ervoor dat vissen gezond blijven, waardoor het een onmisbaar onderdeel is. 

PPI FILTERSCHUIM BLAUW